TMT – UiS samarbeid

Adminaktuelt

Image

Flere lokale utøvere kjemper hardt for å oppnå drømmen om OL plass. Stavanger Aftenblad skriver 6. april at det er 24 mulige kandidater fra denne regionen. 

Trening

De fire studentene vi møter er opptatt av å kunne ha en utdanning i bunn og ikke måtte «begynne forfra» den dagen idrettskarrieren er over.

Det er ikke lett å studere samtidig som du skal konkurrere på internasjonalt toppnivå i din valgte idrett. Trening og samlinger tar mye tid og viktige konkurranser kan kollidere med eksamen, praksis eller obligatorisk undervisning.

Studenter som driver idrett på høyt nivå kan imidlertid søke Olympiatoppen om å få status som toppidrettsutøver. De som får innvilget slik status, vil gjennom avtalen med UiS få særskilt oppfølging og tilrettelegging av studiene.

Les mer om tilrettelegging for toppidrettsutøvere for UiS-studenter på våre studentsider

Bedre tilrettelegging

Olympiatoppen Sørvest (OLTsv) og UiS har allerede en samarbeidsavtale, men nå trappes denne opp ved å etablere et nytt nettverk kalt Team UiS.

Nettverket skal forbedre tilbudet toppidrettsstudenter betraktelig, og bidra til at Stavanger blir en mer attraktiv universitetsby for toppidrettsutøvere.

Selv om UiS ikke har mulighet til å gi fritak fra obligatoriske aktiviteter, kan det gjøres tilpasninger som løser tidskabalen. Det setter toppidrettsstudentene pris på.