Mine år på TMT

Anne Brit Sandbergaktuelt

Marthine Østenstad
Marthine Østenstad

Marthine Østenstad er en veldig spennende jente som vi har blitt kjent med på Talenter mot toppen de siste årene. Hun er 20 år, spiller fotball og fullførte skolegangen på St.Svithun sommeren 2020. Marthine startet sin fotballkarriere som 10-åring. I løpet av hennes tid på videregående ble hun proffspiller i Klepp og har opplevd mange fine sportslige opplevelser. Nå bor hun i Bergen og spiller fast på damelaget til Sandviken. Vi har tatt en liten prat med henne for å høre om hennes tid på TMT.

Beskriv deg selv med 3 ord:

Profesjonell: at jeg føler at jeg gjør det som trengs. Jeg møter alltid opp til avtalte treninger til riktig tid, og stiller alltid forberedt. Jeg sover nok, og spiser sunt og variert.

Nysgjerrig: at jeg liker å lære nye ting, nye øvelser og stiller spørsmål og er engasjert i egen utvikling.

Omtenksom. Jeg driver med lagidrett og føler at jeg er god til å bidra med trivsel i lag og grupper. Jeg trives veldig godt med de jeg omgås med og tror dette også er med på å gjøre meg til en bedre utøver.

Marthines 3 år på TMT

Fortell litt om deg selv.

-Jeg begynte å spille fotball i Madla som 10 åring. Jeg har derimot vokst opp i en veldig fotballinteressert familie, og har alltid vært en aktiv jente. Jeg trente allsidig og utforsket ulike idretter som håndball, friidrett og ballett før jeg startet på fotball. Ballett var noe jeg begynte med ganske tidlig. Selv mener jeg det har vært avgjørende for at jeg er en god fotballspiller i dag. Fra balletten fikk jeg mye koordinasjon, og friidrett gav meg god løpsstyrke og teknikk.

Hvor hørte du om TMT og hvorfor valgte du å søke?

-Jeg var tidlig kjent med tilbudet og allerede på ungdomsskolen var jeg bestemt på å søke St. Svithun og TMT. Jeg var også på «Åpen dag» og fikk veldig god informasjon og skjønte fort at dette var noe jeg hadde lyst til, om jeg fikk muligheten. Jeg hadde store ambisjoner og skjønte at dette var det riktige steget for meg som fotballspiller og person å ta for å utvikle meg videre. 

-Jeg følte jo at TMT hadde det lille ekstra, for jeg var på dette tidspunktet ute etter å komme inn i et tverrfaglig miljø med andre seriøse idrettsutøvere. For meg var det ikke flere fotballtreninger som var nødvendig, men motorikk og ferdighetsutvikling og styrke.

 Hvordan opplever/opplevde du miljøet i klassen?

-Jeg synes at vi hadde et veldig godt klassemiljø. Da jeg startet i første klasse, hadde jeg lyst å være med klassen hele tiden. Jeg hadde mine nære venninner på studiespesialiserende, men følte ikke et behov for å være med dem i friminuttene da jeg hadde det gøy med klassen min. Det gav meg mye å være i et prestasjonsmiljø på tvers av idretter med høye ambisjoner, da dette var noe jeg følte meg «hjemme» og komfortabel i.

Hvordan opplevde du å bli tatt imot av trenerne, både basis og særidrett?  

-De trenerne som har vært spesielt tilknyttet TMT har vært ekstremt bra. Har alltid følt meg velkommen. Vi bygget opp en tillitt fra starten av. Flere av trenerne pushet meg til å gjøre øvelser utenfor min komfortsone. Det var også ulike øvelser på basis som jeg ikke forstod hvorfor jeg skulle gjøre, men nå ser verdien av. Alt i alt, har jeg vært kjempefornøyd med alle trenerne.

Hva syns du om selve treningene? Innholdsrike/ varierende?

-Jeg syns jo spesielt basisøktene var kjempekjekke. Jeg fortsatte å gå på basisøktene til TMT selv etter at jeg hadde slutta på skolen da dette gav meg stor verdi i det totale treningsarbeidet.

Jeg ønsker å legge til at skoletrener og klubbtrener hadde en god dialog slik at jeg fikk riktig treningsbelastning.

 Hvordan syns du TMT er i forhold til tilrettelegging med tanke på treningsleirer, kamper osv?

-Jeg var på aldersbestemte landslag gjennom hele min tid på TMT, i tillegg til at jeg etter hvert begynte med proffdager på Klepp. I tredje klasse var jeg bare på skolen 3 ganger i uken, men jeg fikk skolearbeid godt tilrettelagt. Setter stor pris at lærerne hjalp til med å tilrettelegge for skole, trening og kamper slik at arbeidsmengden på lekser og prøver ble godt fordelt. Ved behov fikk jeg privatundervisning, noe som hjalp meg til å oppnå de karakterene jeg ønsket. Jeg er veldig takknemlig for at lærerne forstår hva som må til for å bli best. Jeg følte at jeg hadde et team på TMT som heiet og ville det beste for meg. 

Hvordan opplever du oppfølgingen fra OLT? Benytter du deg OLT´s tjenester som fysio, ernæring eller mental trener?  Isåfall, har det vært en positiv opplevelse?

-Jeg var en del hos mental trener, og det er noe som har vært viktig for meg. Jeg er mye mer bevisst på at alt henger sammen for å være en komplett utøver. Jeg har forstått at jo bedre jeg har det med meg selv på privaten, jo lettere er det å være fokusert og prestere godt på trening og kamper.

 

 

Trening