Jespers første år på TMT

Anne Brit Sandbergaktuelt

Image

Jesper Røisland er et av de nye og spennende talentene som går på Talenter mot toppen. Han er elev i sitt første år på St.Svithun, sammen med flere andre lovende talenter. Jesper spiller høyre back på Viking Håndball og spiller på Guttelandslaget (LM04). Etter snart et år på TMT har Jesper kommet inn i nye og gode rutiner, og ser lyst på fremtiden. Vi har tatt en liten prat med Jesper for å høre hvordan det første året har vært så langt.

Trening

Fortell litt om deg selv. 

 • Jeg har spilt håndball så lenge jeg kan huske. I tillegg har jeg spilt både ishockey og fotball. Jeg valgte å satse på håndball for omtrent 1,5 år siden, da jeg innså at jeg hadde potensialet til å komme på et høyere nivå. Jeg ble på det tidspunktet også tatt ut på aldersbasert landslag og fikk trene med bedre spillere. Etter hvert fikk jeg kontrakt med A-laget til Viking håndball, noe jeg synes var veldig stas. Det gir meg både selvtillit og stor motivasjon å få trene med eldre og bedre spillere. Jeg tror at det å ha drevet med de andre idrettene tidligere har gitt meg en fordel på kondisjonen, da det er idretter som innebærer mye løping og raskt spill. 

Du har kun drevet med lagidrett, men hvis du skulle satset en individuell idrett, hvilken ville det vært?

 • Det er jeg litt usikker på. Jeg er jo veldig glad i å være fysisk aktiv og bruke hele kroppen når jeg trener. Har ikke nok tålmodighet til å spille golf, så det måtte blitt boksing eller tennis med mer spenning. Jeg elsker å trene og føler at der er terapi for meg. Alle andre tanker går bort når jeg er på trening.

Hvor hørte du om TMT? Og hvorfor valgte du å søke her?

 • Jeg fikk høre om det gjennom lagkompiser som gikk på TMT. De snakket veldig positivt om tilbudet. Deres positive opplevelser gjorde at jeg fort fant ut at dette kunne være noe for meg. Jeg var aldri i tvil på at det var der jeg ville søke.

Hvordan opplever/opplevde du miljøet i klassen?

 • Synes klassen er veldig bra. Selv om det er mange forskjellige idretter og ulike personligheter klaffer vi bra. Jeg kjente jo en del av håndballspillerne i klassen fra før, men syns det er veldig hyggelig å ha fått nye venner som driver med andre idretter.

Hvordan opplevde du å bli tatt imot av trenerne, både basis og særidrett?

 • Jeg kjente til noen av trenerne på håndball da jeg hadde truffet dem på regionale samlinger.  Trenerne er dyktige og har god kompetanse og kan gi meg det lille ekstra for å komme meg opp på et høyere nivå. Basistrenerne syns jeg også er veldig dyktige, og de har vært imøtekommende og jeg er blitt tatt godt imot.

Hvordan opplever du basistreningen?

 • Som sagt er trenerne dyktige og jeg syns de er flinke til å legge opp treningen slik at det blir variert. Noen økter kan vi ha sirkeltrening med fokus på kjerne og mobilitet, mens andre økter har vi akrobatikk med trampoline. Jeg lærer nye ting og får utfordret meg på ulike områder, og det liker jeg.

Hvordan syns du TMT er i forhold til tilrettelegging med hensyn til treningsleirer, kamper osv?

 • Nå har jeg ikke vært så mye bortreist på grunn av situasjonen vi er i med Covid-19, men jeg merker at lærerne har forståelse for oss som idrettsutøvere og de de vet godt hva det innebærer.

Hvordan opplever du oppfølgingen fra TMT? Benytter du deg av fysio, ernæring eller mental trener? Isåfall, har det vært en positiv opplevelse?

 • Allerede før skolestart ble vi introdusert til et program «sterk og skadefri» som er emner innen ernæring, mental trening og skadeforebyggende trening der det er flere dyktige forelesere fra Olympiatoppen. Etter skolestart har vi hatt flere timer med ernæringsfysiolog hvor vi har lært oss om hva som er riktig å spise for å få et optimalt kosthold. I tillegg har klassen jobbet sammen med verdier i idretten, noe som har vært veldig lærerikt. Et annet tema, skadeforebyggende tiltak er utrolig viktig for oss idrettsutøvere. Jeg har fått stor hjelp av fysio på OLT, til og med før jeg begynte på TMT. Opplever god og strukturert oppfølging av fysio og kan anbefales  på det sterkeste.

3 ting om TMT

 • Kjekt
 • Seriøst
 • Varierende

3 ord om deg selv 

 • Målretta
 • Håndball alltid 1. prioritert
 • Nyskjerrig