Sykler Paris – Roubaix junior

Anne Brit Sandbergaktuelt

Sykkel

To Syklister på Talenter mot toppen Karsten Feldmann (2 klasse TMT) og Simen Evertsen-Hegreberg (1 klasse TMT) har blitt tatt ut til å representere Norge i det tradisjonsrike og knallharde brosteinsrittet Paris-Roubaix.

Rittet for menn junior sykles søndag 11 april. Løpet er 115,8 km med 29,2 km brostein. Rytterne starter i byen Denain, og sykler 30 km før de kommer inn i løypa til menn elite. Derfra kjøre de de samme siste 17 brosteinspartiene som eliten, før de går i mål på den legendariske velodromen inne i Roubaix.
Det er over ett år siden sist laguttak for Morgendagens Helter landslaget. Vi fikk ikke kjørt noe internasjonale ritt i 2020, dermed har vi ingen juniorutøvere som kan videreføre rutiner og erfaring videre fra rytter til rytter.
Uttaksprosessen blir da også noe mer utfordrende. Jeg har valgt å stort sett ta ut andreårsjuniorer, men velger også å ta med Simen som ble ungdomsmester i 2020, sier landslagsleder for menn junior landevei Kai Lexberg.
Selv om dette blir landslagsdebuten for hele laget, mener jeg at vi har ett meget spennende lag som jeg både tror og håper kan kjøre inn gode resultater. Det blir spennende å se hvordan vår regjerende Norske mester er opp mot de beste i verden. I tillegg til hvordan fjorårets Ungdomsmester i 16års klassen klarer seg når han tar steget opp, legger Lexberg til.
Laget vil bestå av:
Even Thorvaldsen, Lillehammer SK
Kalle Petter Brodahl Kvam, Stjørdals-blink
Karsten Feldmann, Stavanger SK
Per Strand Hagenes, Sandnes SK
Stian Fredheim, Glåmdal SK
Simen Evertsen-Hegreberg, Stavanger SK