Hvorfor testing?

Gjennom fysiske tester dannes et “bilde”, en såkalt kapasitetsanalyse av utøveren. De ulike testresultatene hjelper treneren med styring av treningsintensitet og evaluering av treningsarbeidet som gjennomføres. Testene viser om treningen gir ønskede resultater og kan også brukes etter skader for å gi en indikasjon på om man er klar for trening og kamp. Olympiatoppen Sørvest gjennomfører følgende tester Utholdenhet Testing av makismalt oksygenopptak (VO2 maks) Dette er et mål på utøverens evne til å ta opp og forbruke oksygen. Dette er den viktigste fysiologiske parameteren for å kunne prestere i utholdenhetsidretter. Laktatprofil Dette brukes for kartlegge fysiologiske respons ved ulike submaksimale arbeidsbelastninger.

Kraft/styrke

Kraft hastighetsprofil (Keiser leg press, v-max pro, musle lab) En kraft hastighetsprofil gir treneren informasjon over hvilke kvaliteter som bør jobbes med. Bør styrken utvikles eller er utøveren tilstrekkelig sterk og heller må legge fokus på hastighet i treningen.

Spenst (muscle lab)  

En spenst test vil gi informasjon om hvor bra utøveren er til bruke musklene i underekstremiteten til å gjøre et vertikalt hopp. Gjennom trening vil man kunne se om denne kvaliteten forbedres over tid. Motorikk og ferdighetsutvikling 1080 map Denne testen er en effektiv og nøyaktig test or å bestemme en persons grunneleggende evne til å bevege seg nn